Kaksoiselämää

Tasainen jyskytyksen ääni

Sellainen kuuluu siitä, kun pää kohtaa seinän useita kertoja peräkkäin. Jos niin tapahtuu, kyse on yleensä aina siitä, että on ottanut asiakseen saada aikaan jotain, johon oma persoonallisuus ei vain taivu. Ihminen ei ole ymmärtänyt, mitä asioita rahankäytössä, liiketoiminnassa tai elämässä ylipäätään hän ei vain luontaisesti sumpli kovin sujuvasti. Eikä ole vastuuttanut ketään muuta niistä.
Suomalaisessa “ei tartte auttaa” -kulttuurissa tämä ei ole hirvittävän harvinaista, mutta se on yksinkertaisempaa ymmärtää ja sen mukaan toimia, kuin voisi olettaa. Hätä ei ole minkäännäköinen.

brick-wall-927857_1920

 

Kuka keksi rakkauden – eikun kassavirran

Emme tiedä, mutta kaikkien meidän täytyy pitää (ainakin) omastamme huoli.

E-R-I-T-T-Ä-I-N tyypillistä on perustaa yritys sen varaan, mitä osaa tehdä eikä niinkään sen, mitä osaa myydä. Suomea sanotaan usein insinöörien maaksi. Insinööreissä ei ole meidänkään mielestämme mitään vikaa, mutta moni tuntuu olevan huomattavasti sutjakkaampi kehittämään itse tuotetta kuin jalkautumaan myymään sitä.

Yrittäjänä toimiessa ja liiketoiminnan näkökulmasta katsottuna mikään ei ole tärkeämpää kuin kassavirta. Yrityksen kannalta edes rakkaus tuotteeseen ei pitkällä juoksulla voita kassavirran tärkeyttä eli sillä ei ole väliä kuka rakkauden keksi. Kassavirta ensin.Yhdistys ja järjestötoiminta ovat sitten tarvittaessa erikseen.

Tämä ei silti poista rakkauden tarvetta lajiin – ei suinkaan. Yleensä vain todellinen välittäminen itse tuotteesta tai palvelusta ja siitä miten se toimii, tuottaa tuotteita, joita vastaan muut eivät löydä tapaa kilpailla. On kuitenkin vain normaalia, että samassa ihmisessä eivät yhdisty satumainen kyky kehittää tuotetta ja fanaattinen tarve vahtia kassavirtaa. Siksi monesti päädytään elämään kaksoiselämää ja lopputuloksena on se tasainen jyskytyksen ääni.

 

dollar-1362243_1920

 

Mel Gibson

Kaveri alkaa olla jo kuuden kymmenen (mutta sehän on vain uusi 20?) eikä liity asiaan mitenkään muuten kuin siten, että hän aikoinaan sekä ohjatessaan, että näytellessään totesi sen suuntaisesti, että jos aikoo pitää kahta hattua, pitää tietää miten kasvattaa toinenkin pää.
Suosituksemme kyseisen arvoituksen ratkaisemisen sijaan on selvittää, minkälaista persoonallisuustyyppiä edustaa, hyväksyä asia ja toimia sen mukaisesti. Kuulostaako pahalta? Monimutkaiselta?

Meillä on hyviä ja parempia uutisia. Hyvät uutiset: oman persoonallisuustyyppisi tunnistaminen voi aidosti tehdä eron äärimmäisen turhauttavan ja kertakaikkisen palkitsevan (työ)elämän välillä. Paremmat uutiset: tyyppejä on vain kuusi, joten mikään neula heinäsuovasta- merkkinen tehtävä ei ole kyseessä.

 

needle-in-a-haystack-1706106_1920

 

Persoonallisuus on rautaa – tule webinaariin!

Persoonallisuus ratkaisee lopulta paljon enemmän kuin haluaisi välttämättä myöntää – elämässä, yrittäjyydessä ja rahankäytössä.. Olennaista on, että jokaista persoonallisuutta tarvitaan, koska jokainen voi omalla persoonallaan (siihen tutustuessaan) rakentaa yhteisöstä paljon enemmän kuin osiensa summan.
Rahankäytössä on suorastaan kansalaisuusvelvollisuus tunnistaa kuka on. Miten sitä muuten voisi saavuttaa taloudelliset tavoitteensa, ellei tiedä missä on nyt?

Pidämme aiheeseen liittyvän Yrittäjyyden Perusteet -webinaarin keskiviikkona 9.11.2016 klo 20 alkaen.
Pääset rekisteröitymään webinaariin tästä tai alla olevasta linkistä
https://app.webinarjam.net/register/25619/39093771b8

Nähdään webinaarissa!

 

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Näin rakennat toimivan hissipuheen
Kun sinulta kysytään kuka olet ja mitä teet – miten vastaat? Onko hissipuheesi valmiiksi hiottu?