skip to Main Content

Maanviljelijältä vinkkejä vaurastumiseen

Mitä maanviljelijä tietää vaurastumisesta ja rahankäytöstä? Hän ymmärtää sadonkorjuun lain. Sitä niittää, mitä kylvää. Jos kylvää keväällä porkkanoita, on turha kirota syksyllä, miksei maasta löydy perunoita.

 

Maanviljelijaltä vinkkejä vaurastumiseen

 

Sama sääntö pätee ajatuksiin ja uskomuksiin sekä vaurastumiseen. Jos kylvää köyhyydensiemeniä, on luvassa köyhä sato. Jos ei kylvä mitään, on myöskin luvassa köyhä sato. Jos taas kylvää vaurauden siemeniä, on tulossa vauras tulevaisuus. Jos maanviljelijä sen osaa, mikset sinäkin!

 

Miten köyhyyden siemenet toimivat?

 

Laiska työntekijä

Köyhyyden siemenet voivat olla tekoja. Esimerkiksi huonon lainan ottaminen. Kivaa on nyt, mutta laina pitää maksaa takaisin korkoineen. Jos haluat lisää kivaa nyt, sinun pitää ottaa lisää lainaa. Tämä kierre ei jatku pitkään, kunnes on maksukyvytön.  Et voi syödä kylvämiseen tarkoitettuja siemeniä! 

 

Köyhyyden siemen voi olla myös jokin tekemätön asia, mikä vaatisi niitä tekoja. Aina, kun lykkäät jonkun asian tekemistä huomiseen, annat aivoillesi käskyn “asioiden lykkääminen on ok”. Huominen ei taida ikinä tulla, vai mitä? Tarpeeksi kauan, kun mitä tahansa toistaa, tulee mestariksi. Myös lykkäämisessä voi tulla mestariksi. Tiedämme kaikki ihmisiä, jotka niin tekevät. He eivät ole niitä menestyneimpiä tuttujasi.

Köyhyyden siemenet ovat kuin rikkaruohoja. Ne kasvavat vaikkei niitä hoitaisikaan ja ennen pitkää ne valtaavat puutarhasi. Vaikka ajattelisit kuinka positiivisesti ja hoitaisit kuinka hyvin tahansa kaikkia muita kasveja, ne kasvavat silti. Siksi rikkaruohojakin pitää välillä kitkeä. Samoin huonoja tapoja ja uskomuksia pitää välillä uusia ja korjata. Siksi suosittelemme kertaamaan valmennuksia ja kirjoja useampaan kertaan.

 

Mites sitten vaurauden siemenet?

 

Vaurauden siemeniä ovat kaikki hyvät teot, mitä teet päivän aikana. Hyvä teko ei välttämättä tarvitse tuottaa muille mielihyvää. Hyvä teko on se asia, joka on moraalisesti oikein ja linjassa tavoitteittesi kanssa. (Tavoitteiden asettamiseen on tulossa erillinen artikkeli) Välttämättä hyvän teon tekeminen ei sillä hetkellä tunnu hyvältä, mutta ainakin sen jälkeen seuraa hyvä mieli.

Kun toistat ja kannustat itseäsi valitsemaan ja tekemään oikeita asioita riittävän pitkän aikaa toistuvasti, ennen pitkää saat tavoitteesi toteen. Oli se sitten se kauan toivomasi palkankorotus tai läpimurto sijoittamisessa tai liiketoiminnassasi tai löydät sen oikean kaikkien muiden joukosta.  Näin luonto toimii. Ei oravakaan käännä vatsaa kohti aurinkoa kesän ajaksi. Se lopettaa käpyjen keräämisen vasta, kun hyvä sää loppuu. Talvella voi sitten nauttia sijoitusten tuotosta.

 

Helppoa kuin heinänteko! Kuva

 

Mitä muita vinkkejä voit oppia maanviljelijältä?

 

Kun maanviljelijä aloitta työt syksyllä, hän ensin valmistaa maaperän, että siellä olisi oikean kasvin hyvä kasvaa. Maan kääntämisen ja lannoittamisen jälkeen sinne istutetaan siemenet. Istutuksen jälkeen maata hoidetaan ja kastellaan niin kauan, kunnes on sadonkorjuun aika. Ei sitä porkkanaa nosteta maasta joka ilta ja katsota kuinka iso se minäkin kertana on. Tuotot ovat siis exponentiaalisia.

Samalla tavalla vaurastumisen kanssa. Et voi odottaa saavasi miljoonaa heti keväällä. Sinun on oltava kärsivällinen ja hoidettava varallisuuttasi pitkän aikaa. Vasta syksyllä pääset nauttimaan tuotoista. Jos odottelet ja viivästelet sijoittamisen aloittamisen kanssa, saattaa sinulta pahimmillaan mennä koko satokausi ohi. Mitä nopeammin otat selvää, miten vaurastuminen toimii ja miten pääset alkuun, sitä paremmin olet varautunut. Kun aika on oikea, tarvitaan enää oikeaa tekemistä säännöllisesti ja riittävän kauan, niin saat haluamasi tulokset.

 

Back To Top