skip to Main Content
Mihin Sijoittaa Osakemarkkinoilla? Löydä Vastaus Näiden 3 Askeleen Avulla!

Mihin sijoittaa osakemarkkinoilla? Löydä vastaus näiden 3 askeleen avulla!

 

Osakemarkkinoilla toimiessa on tärkeä tarkastella ostettavaa kohdetta ennen ostopäätöksen tekoa. Seuraavassa kerron kolme eri tasoa, joiden kautta ostettavaa kannattaa analysoida ennen ostoa.

 

Analysoi ostettavaa näiden 3 eri tason kautta

1. Markkina

Ihan aluksi kannattaa tutustua ja tutkia markkinaa, johon on sijoittamassa. Jos olet sijoittamassa esimerkiksi Suomen osakemarkkinoilla, tarkastele Suomen osakemarkkinoita. Tutki esimerkiksi koko Helsingin pörssiä: onko kurssi menossa ylös vai alas? Tarkastele pitkää käyrää. Onko hinnat halpoja vai kalliita? Ovatko nousseet tai laskeneet pitkällä aikavälillä?

Askel 1: Tee havaintoja markkinasta ja pohdi, mitä voit päätellä löytämiesi havaintojen perusteella.

 

2. Sektori

Jos aioimme sijottaa tietylle toimialalle kuten esimerkiksi teollisuus tai palvelut niin täytyy katsoa sektoria. Sektori on pienempi siivu toimialasta. Katso ensin mitä toimialalla tapahtuu. Mitä sijoittajat tekevät tai mistä sektorista raha virtaa toiseen sektoriin?

Kun on isompi trendi, jos vaikka koko Suomen osakemarkkina tekee nousun ja sitten lähtee taittumaan, niin sektorit nousevat eri aikoina, koska bisnes etenee aina jollain tavalla. Esimerkiksi rakennuspuolella uudisasunnon aikajanalla asiat etenevät seuraavasti: Ensin rakennuttaja, joka rakentaa talon, sitten pankki joka lainaa rahaa, sitten materiaalin toimittaja joka toimittaa materiaalit, sitten henkilöstöfirma joka vuokraa työntekijät ja niin edelleen. Näin sektorit nousevat eri järjestyksessä.

Askel 2: Tutustu toimialojen sektoreihin sekä niiden toimintajärjestykseen.

 

3. Osake

Älä koita löytää markkinoilta yhtä villiä korttia, vaan etsi sellainen, jolla on jokin ennustettavuus. Trendi on meidän kaveri, koska täytyy katsoa, että markkina menee ylöspäin. Tämän jälkeen täytyy katsoa, että sektori on menossa ylös ja vasta sitten katsoa mikä olisi se hyvä osake.

Kun löydetään hyvä osake, mutta markkinat ovat menossa alaspäin – mitä tapahtuu? Jos markkina menee eri suuntaan, on fiksumpaa toimia markkinan suuntaisesti. Markkina tekee aaltoliikettä edestakaisin, kurssilla on kaksi suuntaa: joko hinnat menevät ylös tai alas. Käyrän kaava ja miten se liikkuu tai tekee aaltoliikettä kertoo meille aina jotain tämän hetken tilanteesta, vaikka lopulta tulevaisuuden ennustaminen on vain arvaus.

Askel 3: Tutki osaketarjontaa ja etsi ennustettavaa osaketta, älä villiä korttia.

 

 

Ennen kuin sijoitat osakemarkkinoille, suosittelen lämpimästi käymään nämä kolme askelta läpi perinpohjaisesti. Kun kotiläksyt tekee huolella, sijoittamisen riski pienenee huomattavasti. 

 

Sijoitusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja, sijoittaja ja kirjailija

 

 

 

P.S. Oletko vasta sijoitustaipaleesi alussa? Haluaisitko oppia vaurastumaan epävarmassa talousympäristössä?

On toinenkin vaihtoehto kuin vain seurata paikallaan vaikutusten osumista omaan talouteen ja elämään. On olemassa ihmisiä, jotka vaurastuvat juuri nykyisenlaisissa taloustilanteissa. He osaavat kääntää talouden epävakauden ja kriisit toimimaan edukseen.

Jos haluaisit oppia tuon taidon, tutustu tuleviin Rahailtoihimme täältä ››

Rahaillat ovat kestoltaan vain 3 tunnin mittaisia lyhyitä tietoiskuja siitä, mitä raha nykypäivänä on ja miten rahaan liittyvät pelisäännöt ovat muuttuneet viime vuosina. (Tämä kiinnostaa kaikkia, jotka aikovat jäädä eläkkeelle…) Rahailta on myös ensimmäinen looginen askel kohti taloudellisesti varmempaa tulevaisuuttasi.

Lue lisää ja varmista paikkasi Rahailtaan nyt! ››

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top