skip to Main Content
Miten Päästä Alkuun Asuntosijoittamisessa?

Miten päästä alkuun asuntosijoittamisessa?

Meiltä kysytään usein miten päästä alkuun asuntosijoittamisessa. Aihe tuntuu edelleen olevan paljon pinnalla. Koska liikkeellä on lukuisia asuntosijoittajia, enää ei riitä, että ostaa asunnon ihan mistä tahansa ja laittaa vuokralle. Kilpailu on niin kovaa, että menestyäkseen asuntosijoittajana, täytyy tietää mitä tekee. Asuntosijoittamisesta voi saada kannattavaa, JOS sen osaa tehdä oikein.

Jos pitäisi neuvoa jotakuta, kuinka lähteä liikkeelle asuntosijoittajana, niin kehottaisin aluksi tekemään kolme asiaa.

1. Tee kotiläksyt huolella

Ihan ensimmäiseksi kehotan tekemään kotiläksyt huolella. Etsi alue, johon haluat perehtyä.

Kerrytä osaamistasi: mikä on paikan hintataso ja vuokra-taso, kuinka hyvin yksiöt ja kaksiot siellä liikkuvat? Saako niitä hyvin vuokrattua, ovatko ne 12 kuukautta vuodesta vuokrattuina, missä ihmiset haluavat asua, onko lähistöllä kauppoja, oppilaitoksia tai työpaikkoja ja niin edelleen? Sen jälkeen hanki taloyhtiötuntemusta, jotta opit varomaan miinoja.

Perehtyminen maksaa itsensä takaisin. Kun olet tutkinut markkinaa riittävästi, pitäisi vuokratuoton laskeminen olla luonnollinen prosessi. Kertaa vuokratuotonlaskentakaava ja varmista, että osaat laskea sen.

Sijoitusasunnon ostamisessa loppujen lopuksi numerot ovat ne, jotka ratkaisevat. On sijoitussalkun näkökulmasta yksi ja sama onko asunnossa siniset vai valkoiset keittiön kaapit, jos asunnon saa vuokralle järkevään hintaan.

2. Varmista rahoitus

Kohteen ostaminen on huomattavasti helpompaa, kun rahoitus on valmiina. Käy pankissa, minkä jälkeen tiedät, onko sinulla toimintaedellytyksiä. Sanoisin, että on tärkeää löytää pankkivirkailija, joka ymmärtää jotain asuntosijoittamisesta. Voi olla, että se on omasta mielestäsi ja jonkun muunkin mielestä hyvä juttu, mutta ei auta, jos pankkivirkailija on sitä mieltä, ettei lainaa saa. Silloin sitä pitää hakea jostain muualta. Oman talouden pitää myös olla kunnossa. Kyse on ylijäämäisestä taloudesta ja ylijäämän sijoittamisesta eteenpäin. Tyhjätaskuna ei kannata lähteä asuntosijoittajaksi. Vähän pitää olla pääomaa, mutta ei kuitenkaan niin paljon, kuin ihmiset yleensä luulevat. Kun olet saanut prosessin käyntiin, voi käydä niin kuin meille, ettei mene kuin puolitoista vuotta ja asuntoja on jo parikymmentä. Tai voi käydä niin kuin asiakkaillemme, että siihen menee vähän useampi vuosi. Pyörä pitää saada pyörimään. Alussa kynnys on todella korkea. Olen huomannut sen itsekin.

Sitä mukaa kun tietotaitoa karttuu, myös ostokynnys madaltuu. Se on luonnollista. Kynnyksen kuuluukin olla alussa iso, ettei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä. Jos teet ”osta harkiten ja vuokraa huolellisesti” -kohdan kunnolla, vaurastuminen kyllä tulee aikanaan. Tässäkään lajissa ei ole oikotietä, pikarikastuminen ei onnistu. Se vaatii vuosien huolellisen työn.

3. Mieti exit etukäteen

Ostimme kerran kahdeksan huoneistoa samasta taloyhtiöstä. Se ei välttämättä ole hirveän hyvä juttu, jos kaikkiin kahdeksaan huoneistoon tulee putkiremontti yhtä aikaa. Myimme asunnoista samantien kaksi pois. Niille oli mietitty ulospääsy. Ulospääsy voi siis olla paloiteltukin. Ei tarvitse laittaa kaikkea kerralla lihoiksi.

Salkussa täytyy olla tietynlainen kierto. Olen sitä mieltä, että ulospääsyn pitäisi olla kohdekohtainen eikä omaisuuslajikohtainen. Tärkeintä kuitenkin on miettiä exit valmiiksi.

Opi asuntosijoittamisen perusteet kolmessa tunnissa!

Tuntuuko joskus siltä, että asuntosijoittaminen kiinnostaisi, mutta saat siihen liittyen eri suunnista niin ristiriitaista tietoa, että et ota selvää, miten asuntosijoittamisessa kannattaisi oikeasti lähteä liikkeelle?

Toisin kuin yleisesti luullaan, asuntosijoittamisessa voi menestyä iästä ja tuloista riippumatta. Riittävä tietotaito ja alkupääoma riittävät alussa. Asuntosijoittamisessa voi kuitenkin epäonnistua, jos ei osaa ottaa huomioon kriittisiä tekijöitä, joita opit Asuntoillassa™.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Asuntoiltaan™ täältä ››

Kyseessä on noin 3 tunnin mittanen iltatilaisuus, joka järjestetään kiertueen muodossa useammalla paikkakunnalla. Olemme järjestäneet Asuntoilta-kiertueita jo useamman vuoden ajan ympäri Suomea. Voit ilmoittautua sulle sopivaan tilaisuuteen.

ASUNTOILLASSA™…

1. Opit asuntosijoittamisen idean pähkinänkuoressa.
2. Kuulet onko nyt oikea aika sijoittaa asuntomarkkinoille.
3. Opit nelivaiheisen prosessin, miten asuntosijoitus tehdään oikein.
4. Ymmärrät miten voit suojautua asuntosijoittamisen 7 riskiltä.
5. Kuulet salaisuuden mistä ja miten ammattimaiset sijoittajat tällä hetkellä ostavat kohteensa!

Kun ilmoittaudut mukaan nyt, saat lipun Asuntoiltaan™ ennakkohintaan 15€ (ovh. 47€)!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Asuntoiltaan™ täältä ››

 

Nähdään Asuntoillassa™!

Sijoitusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja, asuntosijoittaja

 

 

 

 

 

 

 

Opi asuntosijoittamisen perusteet vain 3 tunnissa Varapuun Asuntoillassa™! Ilmoittaudu ennakkohintaan 15€ (ovh. 47€) täältä ››

 

 

 

 

Back To Top