skip to Main Content
Sale

Opas – ylijäämäinen talous

12,02  1,53 

Kuvaus

Opas

Tämä opas johdattaa sinut siihen ajatusmaailmaan, joka saa aikaan ylijäämäisen talouden.
Valitettavasti ylijäämäinen talous ei nykyaikana ole yhtälailla itsestäänselvyys kuin se on joskus ollut.
Yksinkertaisimmillaan kyse on siitä, että kuluttaa vähemmän kuin tienaa. Se on kaiken perusta ja vaurastumisen kivijalka.

 

Opas- muuta todellisuutesi coverimage

 

Onko taloutesi kuin sukkia syövä pesukone?

Tarinat vaatekappaleita hukkaavista pesukoneista ovat kaikille tuttuja ja silloin kun on puhe parista valmiiksi rikkinäisestä sukasta, asiat voi ottaa vitsinä.
Oma talous on kaikkea muuta kuin vitsi ja silloin kun se ei toimi sillä tavalla kuin sen pitäisi, ovat vitsit vähissä.
Sekä alijäämäinen, että ylijäämäinen talous voivat toimia itseään rakentavina lumipalloina. Alijäämäisen talouden lopputulema on auttamatta ensin velkasuo ja sitten sen syveneminen.
Ylijäämäisen talouden lopputulema taas on vähintäänkin mojova saalis säästössä ja parhaimmillaan jopa poikkeuksellinen omaisuus.

Työkalut, ohjeet ja tieto ovat tarjolla. Lähtötasolla ei ole väliä. Päätös on yksin sinun.

Säästäminen ei ole ratkaisu ja eurolla päivässä tekee jo ihmeitä

Inhimillinen reaktio rahan vähyyteen on säästäminen. Sitä tarvitaan oikealla ja tarkoituksenmukaisella tavalla annosteltuna, mutta pitkän tähtäimen ratkaisu se ei ole. Vai oletko sitä mieltä, että mielikuva 75-vuotiaasta itsestäsi istumassa kituuttaen maksetussa kerrostalokaksiossa jemmaan laitettujen voirasioiden kanssa kynttilänvalossa on jotain, mitä kohden tuntuu motivoivalta mennä? Tuskin.
Sen verran täytyy laittaa joko innosta kiljuen tai hampaita kiristellen jonnekin sivuun, että jos taivas meinaa tulla päälle, vähän aikaa sitä pystyy kannattelemaan. Loput rahat kannattaa laittaa tekemään itselleen kavereita.

Kyse on usein – ellei aina – prioriteeteista ja opas kertoo miten rahasi alkavat ystävystyä muiden kaltaistensa kanssa – eurolla päivässä.
Vaikka miljoonan. Tai puolikkaan jos käytettävissä oleva aika on jo olennaisesti lyhyempi. Joka tapauksessa, aika ja raha yhdessä tekevät sinulle tuloksia jos vain annat niille siihen mahdollisuuden.

 

Mistä Sinä aidosti nautit?

Koulussa sen vielä heikkona hetkenä jotenkin ymmärtää, että naapurin lapusta katsotaan nopeasti vastaus kun oma miettiminen syystä tai toisesta jäi, mutta kun on kyse omasta tulevaisuudesta niin se on aika huono toimintatapa. Sillä, mikä auto naapurin pihassa on ja missä naapuri käy lomilla tuntuu olevan suomalaiseen sielunmaisemaan välillä yllättävän paljon merkitystä, mutta kerromme salaisuuden. Sitä naapuria ei kiinnosta jos muut tekevät päätöksiään sen perusteella mitä hän on tehnyt.
Vilkuilu naapurin asioihin ei siis paranna omaa elämänlaatuasi pitkällä tähtäimellä eikä kovin usein edes lyhyellä tähtäimellä yhtään. Tämä opas sen sijaan auttaa sinua ymmärtämään mihin asioihin Sinu tulee omassa elämässäsi kiinnittää huomiota, jotta naurattaisi mahdollisimman usein ja paljon.
Tähän on olemassa jopa sääntö, jonka nimi on 80/20 ja joka käydään oppaassa läpi.

 

Ota elämänlaatusi ja taloutesi omaan hallintaasi tämän oppaan myötä!

Back To Top