Mikko Sjögren

Mikko Sjögren – Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

Mikko Sjögren - Varapuun perustaja, valmentaja, sijoittaja kuva

Mikko Sjögren on valmentaja, puhuja ja Valmennusyhtiö Varapuun perustaja, Varasuunnitelma ohjelmiston kehittäjä ja sijoittaja.

“Tärkein yksittäinen taito taloudenhoidossa on kyky navigoida.”

Mikko Sjögren kiinnostui sijoittamisesta ja vaurastumisesta jo 90- luvun alussa opintojen ohessa. Hävittyään kahdesti yli puolet rahoistaan osakemarkkinoilla tiedonpuutteen ja osaamattomuuden vuoksi, Mikko turhautui ja päätti löytää oikean tavan tulla taloudellisesti vapaaksi ja auttaa muita pääsemään samaan päämäärään.

Käännekohta tapahtui vuonna 2003, kun hän löysi periaatteet, joilla on mahdollista parantaa oman talouden ja sijoitusten suorituskykyä. Samalla kirkastui miten löydetään oman talouden heikot lenkit ja miten vaurastumista voidaan nopeuttaa erilaisin vipuvoimin, sekä keinot joilla riskiä voidaan rajata ja varallisuutta suojata. Otettuaan käyttöönsä oppimansa asiat hän osti 21 sijoitusasuntoa 18 kuukauden aikana ja saavutti taloudellisen riippumattomuuden.

Niin kuin Sjögren toteaa:

”Sijoitusten onnistumista rajoittava tekijä on aina sijoittaja Itse. Samassa markkinassa toiset pärjäävät ja toiset eivät. Toisin kuin yleensä virheellisesti luullaan ratkaiseva tekijä ei niinkään ole tieto. Tiedon lisääminen ei yksistään paranna tilannetta. Kyse on siitä miten ajatukset, uskomukset ja tavat tukevat vaurastumista edistäviä valintoja, toisin sanoen taidot joilla tieto viedään käytäntöön. ”

Sjögrenillä on aivan ilmiömäinen kyky yksinkertaistaa vaikean ja monimutkaisen kuuloisia talouskäsitteitä ja luoda malleja, joilla opittu saadaan ajettua osaksi arkea lähes automaattisesti.

Mikon tapa valmentaa on motivoiva ja helposti ymmärrettävä. 2005 vuodesta lähtien Mikko on valmentanut yli 10000 ihmistä, miten omaa taloutta hoidetaan tehokkaasti ja auttanut heitä taloudelliseen vapauteen johtavalle polulle.

  • Sijoittaja, valmentaja, kirjailija, Valmennusyhtiö Varapuun perustaja
  • Finanssialan myyntitehtävät 2000-2005
  • Ollut mukana tuomassa Suomeen sijoitusasuntojen ostotoimeksiantopalveluita 2004-2007
  • Valmennusyhtiö Varapuun päävalmentaja 2007-
  • Kirjat: Tunne Taloutesi – Tunnetaloutesi (Varapuu 2013) ja Vaurastumisen Reseptit (Kauppakamari 2014)