Paljonko rahaa pitää olla, että tuntuu mukavalta? (Vältä tämä virhe)

Korjaamalla tämän kaikkien aikojen #1 virheen rahan käytössäsi, nukut yösi paremmin, nautit elämästä enemmän ja sinulle jää enemmän rahaa kaikkeen muuhun…

 

Yleisin virhe rahan kanssa-1200x800

 

Useimmat suomalaiset ovat kokeneet elämäntilanteen, jossa rahat eivät ole riittäneet elämiseen ja on jouduttu käyttämään tulevaisuuden ansioita paikkaamaan nykyhetken kuluja – korkojen kera.

Syy miksi tilanteeseen on jouduttu ottamaan on johtunut kaikkien aikojen #1 virheestä rahankäytössä, eli…

 

Yllättävät kulut yllättää

 

Kun kohtaat yllättäviä kuluja, mikä on päällimäinen tunteesi? Monilla se on viha tai pettymys

Tavoitetila on se, kun kohtaat yllättäviä kuluja, tunnetilasi ei pitäisi heilahtaa ollenkaan, koska olet osannut odottaa sitä. Tähän päästäksemme meillä kaikilla on alitajunnassa rahatermostaatti, jota pitää hieman säätää.

Rahatermostaatti määrittää, kuinka paljon rahaa tilillä pitää olla, että on “mukava olla” ja kuinka paljon rahaa pitää olla tilillä, että on “epämukavaa“. Säästääkseen energiaa, aivojen rahatermostaatti pyrkii aina mukavuuteen. Joten kysymysy kuuluu:

 

Kuinka paljon rahaa pitää olla

 

…että tunnet mukavuutta? Onko rahatermostaattisi säädetty kasvuun ja sijoittamiseen vai paikallaan oloon?

Onko tililläsi alkukuusta suurin piirtein aina sama summa rahaa, pienenevä summa, vai kasvaako tilisi saldo kuukausittain? Entä loppukuusta? Jos huomaat puolivälissä kuuta, että rahaa on normaalia enemmän, kulutatko ylimääräiset rahat shoppailemalla? Jos rahaa on normaalia vähemmän puolivälissä kuuta, vietätkö loppukuun säästöliekillä?

Jos taloustilaantesi pienenee tai pysyy samana kuukaudesta toiseen, oma taloutesi ikäänkuin pyörii paikallaan. Kun eteen tulee joku yllättävä kulu (vaikka auton huolto tai lapsen terveyskulut), se voi puhkaista oman talouden rattaat kuukausiksi eteenpäin.

Jos tunnistit itsesi tästä tilanteesta ja haluat pois tästä ongelmasta, tässä on…

 

Rahailta-kiertue 2017

 

 

Yksinkertainen suunnitelma vapautaumiseen:

 

1. Tunnista miten käyttäydyt (tämän teimmekin jo…)

2. Siirrä edes pieni summa rahaa säästöön ja sijoituksiin aina joka kuukausi HETI, kun saat palkan tilillesi (säästyt sisäiseltä eipäs-juupas keskustelulta, etkä joudu sisäinen rahatermostaattisi vietäväksi)

3. Opiskele sijoittamista ja rahankäyttöä ja tee tuottoa keräämällesi rahalle.

4. Katso kuinka pankkitilisi kasvaa kuukaudesta toiseen.

5. Kun tilisi summa on riittävän iso, jää eläkkeelle rikkaampana tai aikaisemmin.

 

Jos et vielä ole varma, mikä voisi olla paras tapa aloittaa sijoittaminen ja säästäminen, osallistu järjestämiimme Rahailtoihin ympäri Suomea.

Rahailtoihin on osallistunut vuosien varella pian yli 2000 suomalaista ja palaute on poikkeuksetta ollut positiivista.

Rahailloissa ymmärrät, miten alitajuntaasi ohjelmoitu tarina rahasta vaikuttaa sinuun, miten nostat tuon rahatermostaatin korkeammalle ja saat konkreettiset ensimmäiset askeleet sijoittamisen aloittamiseen kokeneilta sijoittajilta.

Tutustu Rahailtoihin tästä ja katso paikkakuntasi tulevat ajankohdat

 

Tykkäsitkö tästä artikkelista? Opitko jotain uutta?

Jos haluat oppia muut 4 yleisintä virhettä rahan kanssa ja miten välttää ne jatkossa, katso ilmaiseksi koko oppaamme osoitteessa:

www.varapuu.fi/5virhetta

 

Rahailta 2017 - 5 virhetta rahan kanssa kuva

 

 

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Velkamontusta sijoittajaksi – 5 vinkkiä rahaan!